Biskvit:
60g ovsene moke (brez glutena - lahko uporabite tudi zmlete ovsene kosmiče)
3/4 čajne žličke pecilnega praška
ščep soli
60g rastlinskega ovsenega napitka Plana
20g javorjevega sirupa (ali drugo tekoče sladilo po izbiri)
1 čajna žlička vaniljeve arome
15g naravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, soli ali sladkorjev)
Dodatki:
arašidovo maslo
javorjev sirup
nasekljani oreščki
Postopek:
V večji skodelici, ki jo lahko segrevate v mikrovalovni pečici, zmešajte ovseno moko oz. zmlete ovsene kosmiče, pecilni prašek in sol.
Dodajte rastlinski napitek, javorev sirup in vaniljevo aromo ter premešajte samo toliko, da nastane gladka, gosta zmes. Dodajte nasekljano arašidovo maslo in premešajte, da nastane enotna zmes.
Postavite v mikrovalovno pečico in pecite 1 minuto 40 sekund na 600W.
Po želji na pečen "mug cake" dodajte še žličko arašidovega masla, kanček javorjevega sirupa in nasekljane oreščke.
Postrezite takoj.