SESTAVINE
VAFLJI
• 140 g ovsene moke (ali zmletih ovsenih kosmičev)
• 1/2 jedilne žlice pecilnega praška (4g)
• ščep soli
• ¼ čajne žličke cimeta
• 230 g ovsenega rastlinskega napitka Plana Plus
• 50 g nesladkane jabolčne čežane
Dodatki
• jogurt
• javorjev sirup
• fige
POSTOPEK
• Pekač za vaflje segrejte, medtem pa pripravite maso.
• V večji posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, sol in cimet.
• Dodajte jabolčno čežano in polovico vode ter premešajte. Postopoma dodajajte več vode in mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Masa mora biti bolj gosta od tiste za palačinke in manj gosta od tiste za mafine.
• Pekač za vaflje dobro namastite z oljem - najlažje je z oljem v spreju.
• Na en vafelj odmerite nekje 2-3 jedilne žlice mase (ali več, v kolikor imate večji pekač) in pecite vsaj 6 minut brez odpiranja, drugače se bo zgornji del ločil od spodnjega in se bo vafelj razpadel.
• Pečene vaflje odlagajte na rešetko za hlajenje (če želite hrustljave vaflje, pustite, da se na rešetki popolnoma ohladijo) ali direktno na krožnik (v kolikor jih zlagate enega na drugega, zaradi vlage vaflji ne bodo hrustljavi, bodo pa mehki in puhasti).
• Dodajte posipe, prelive in dodatke po želji ter postrezite!