Izvrstni slovenski izdelki!
VEGANSKA GALETA BREZ GLUTENA Z BRESKVAMI

SESTAVINE
  
Testo za pito

• 150 g brezglutenske moke

• 20 g eritritola (ali drugega sladila po izbiri)

• 1 čajna žlička mletega indijskega trpotca

• ščep soli

• ¼ čajne žličke cimeta

• 30 g ohlajenega kokosovega olja

• 100 g kokosovega jogurta

• 1 jedilna žlica rastlinskega riževega napitka Plana Plus

Breskve

• 4 breskve

• 15 g eritritola (ali drugega sladila po izbiri)

• ¼ čajne žličke cimeta

• 1 čajna žlička limoninega soka

Posip

• eritritol (ali drugo sladilo po izbiri)

Dodatki

• eritritol v prahu (ali drugo sladilo po izbiri)

• mandlji v lističih

• vaniljev sladoled

POSTOPEK
 

• Pečico segrejte na 175 stopinj.

• V večji posodi zmešajte moko, eritritol, indijski trpotec, sol in cimet.

• Dodajte ohlajeno (strjeno) kokosovo olje in kokosov jogurt.

• Vse skupaj dobro premešajte, nato pa pregnetite. Dodajte eno jedilno žlico rastlinskega napitka in pregnetite, dokler ne dobite enotnega, gladkega testa. V kolikor je testo presuho in se po nekajminutnem gnetenju ne oblikuje v gladko testo, dodajte še eno jedilno žlico napitka in ponovno premešajte.

• Testo prestavite med dva papirja za peko in razvaljajte, dokler ne dobite okroglega testa. Testo dobro razvaljajte na debelino par milimetrov. Testo naj bo tanko razvaljano, saj bo drugače zelo žvečljivo in trdo. Testo en rabi biti razvaljano v popoln krog, saj so pite galete vedno rustikalne z neenakomernimi robovi.

• Razvaljano testo pustite na strani in pripravite nadev.

• Breskve narežite na kolobarje in jim dodajte eritritol, cimet in limonin sok. Vse skupaj dobro premeešajte in razporedite po sredini razvaljanega testa, okoli pa pustite vsaj 4 cm roba.

• Robove galete zasukajte na notri in z njimi prekrijte zunanji del nadeva. Nadaljujte, dokler ne dobite oblike, kot je prikazana na fotografiji.

• Po želji lahko testo posujete z malo eritritola.

• Papir za peko, skupaj z galeto, previdno prestavite na pekač in postavite v pečico. Pecite 35-45 minut oz. tako dolgo, dokler se robovi ne obarvajo zlato rjavo, sadni nadev pa v sredini malo vre.

• Pečeno pito vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po želji posujte s sladkorjem ali eritritolom v prahu, posujte z mandlji in okrasite s kepico sladoleda. Postrezite takoj.

Copyright © PlanaPlus
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram